Press "Enter" to skip to content

Vitaminer för håret

Hårvitaminer är vitamintillskott framtagna för att stärka din hårkvalitet genom att ge det näring i form av olika vitaminer som till exempel C-vitamin, bioton och folsyra. De mest populära hårvitaminerna idag är de söta vitaminbjörnarna från Sugarbearhair och hårtabletterna från Good Me.

De viktigaste vitaminerna för ett välmående hår

C-vitamin är en av de viktigaste vitaminerna för att ditt hår ska må bra. Den ökar blodcirkulationen så att syre och andra näringsämnen kan passera blodkärlen som leder till hårsäckarna vilket gör att håret växer snabbare, upprätthåller produktionen av kollagen som är ett protein som är nödvändigt för ett friskt hår och skyddar mot fria radikaler.

Biotin kallas även vitamin B7 eller vitamin H då vitaminen positiv påverkan på håret och bidrar till att öka hårväxten. Genom att producera fettsyror som förhindrar mjäll och eksem stärks hårbotten och håret blir starkar. Brist på biotin gör att kroppen inte kan ta upp nödvändiga ämnen och kan leda till håravfall. Fungerar ännu bättre i kombination med zink, selen eller D-vitamin.

Folsyra – hjälper celldelningen som gör att hårsäckarna kan bilda nytt, friskt hår och förhindra håravfall.

Dessa tre kombineras sedan med Vitamin A-, D- eller E, Vitamin B6, Vitamin B12, Pantotensyra, Jod, Zink, Kolin eller Inositol. Tack vare att ditt hår får i sig flera viktiga ämnen så kommer ditt hår bli starkare och friskare samt få mer volym och glans.

Bra hårvitaminer och hårtabletter som funkar

Att äta kosttillskott för hår för att upprätthålla ett friskt och starkt hår är en långsam process så effekten kommer märkas efter regelbunden användning under en längre tid. Detta beror på att vitaminerna påverkar endast nytt hår som växer ut, de kommer inte hjälpa om du redan har skadade eller slitna längder. En rekommendation är att äta dessa kosttillskott i minst tre månader, men inte äta fler än två stycken per dag.

Vilka vitaminbjörnar är bäst

Vi har hårvitaminer i form av gulliga björnar från Sugarbearhair, VitaYummy och BeautyBear. Alla vitaminbjörnar är smaksatta med naturliga smak- och färgämnen och socker. Både Sugarbearhair och VitaYummy är vegetariska medan BeautyBear är 100% veganska.

Vi har även hårtabletter från Good Me och Silicea.