Press "Enter" to skip to content

Locktång – Skapa stora och små lockar

Om du snabbt och enkelt vill kunna styla snygga lockar som håller hela dagen ska du köpa en locktång. Det finns många olika modeller att välja på. Vilken du ska köpa beror delvis på vilken typ av lockar du vill ha. Men det är främst storleken (diameter) som avgör hur ditt resultat blir. Vill du ha små lockar använder du en med mindre diameter, vill du ha stora lockar använder du en med större diameter.

Smal, tjock, liten eller stor locktång

Magic wand eller curling wand: en konformad locktång där du med fördel kan variera dina lockar genom att använda snurra ditt hår runt hela staven för naturliga lockar eller bara använda dig av den bredare delen eller smalare delen för stora volymlockar eller mindre korkskruvar. Många modeller har mycket snabb uppvärmning och

Curl iron eller curling tong: en klassisk variant med klämma som håller håret på plats medan du lockar. Denna modell har samma diameter på hela staven så här kan du inte variera dina lockar på samma sätt. Denna variant finnas i större storlek än den konformade modellen, här i storlekar mellan 19-38 mm.

För att få till de bästa lockarna krävs att du förbereder ditt hår med rätt produkter sedan är det bara att öva. Se vår steg-för-steg-guide med tips för att du ska få till underbara lockar som håller dag och natt.

5 tips på funktioner du kommer uppskatta

En bra locktång bör ha dessa funktioner för att du skonsamt och effektivt ska kunna styla ditt hår:

  • justerbar temperatur. Alla hår är olika och för att slita så lite som möjligt bör du inte använda högre temperatur än nödvändigt
  • ergonomiskt handtag
  • lång och roterbar sladd
  • ergonomiskt handtag
  • automatisk avstängningsfunktion

Locktång – Bäst i test

Det kan vara svårt att veta vilken som är den bästa locktången. De mest populära kommer från varumärken som GHD, Babyliss, OBH Nordica och Björn Axen. Det finns en i varje prisklass och du avgör vilken du vill investera i. Läs vårt bäst i test så du kan jämföra och hitta den bästa locktången för just ditt hår.