Press "Enter" to skip to content

Värmeskydd för ditt hår

Värme är det som sliter och skadar ditt hår mest så därför är det viktigt att du har ett bra värmeskydd när du använder till exempel hårfön, plattång och locktång eller håller på med annan värmestyling. Värmen från dina stylingverktyg gör att håret utsätts för skadlig påfrestning och om du inte skyddar håret ordentligt kan du till slut bränna sönder det.

Därför ska du använda en värmeskyddande produkt

En bra värmeskyddande produkt innehåller både protein och näringsämnen som lägger sig som en hinna runt hårstrået och skyddar håret mot den skadliga värmen. Ditt skydd bör även ha andra värmeskyddande egenskaper så som att:

  • stärka poröst och slitet hår
  • förebygga slitage och kluvna toppar
  • reducera friss
  • ge silkeslent hår med enastående glans och mjukhet
  • minska hårföningstiden med över 50%

Så här hittar du bästa värmeskyddet

Det finns olika värmeskyddande produkter att välja på, de vanligaste är värmeskyddsspray, hårcreme, hårolja och leave-in skum. Många är sulfat-, paraben- och silikonfria och innehåller UV-skydd. De bör även vara återfuktande och ha reparerande egenskaper. Om du kan applicera din produkt i både vått och torrt hår är det en fördel då du både kan använda den direkt efter att ditt hår är nytvättat men även dagen efter om du vill använda stylingverktyg med värme men inte vill tvätta håret på nytt. Var noga med att applicera jämnt i hela håret och inte bara i topparna.

Värmeskyddsspray, hårolja eller hårcreme

Tänk på att välja värmeskydd efter din hårtyp och hårkvalitet. Värmeskyddsspray passar dig som har ett fint hår som behöver extra volym, vill du ha ett rakt och mer glansigt hår väljer du en hårolja och ett ostyrsligt och frissigt hår passar oftast bäst med en hårcreme. Värmeskyddande hårvårdsprodukter finns i olika prisklasser från märken som GHD, Kerastase, Maria Nila, Björn Axen, Kevin Murphy och många fler. Läs vårt bäst i test för att hitta det bästa värmeskyddet för just ditt hår.