Press "Enter" to skip to content

Saltvattenspray – hitta det bästa för ditt hår

Ett bra saltvattenspray ger ditt hår textur, strävhet och gör det lättare att styla så att du kan få till den där perfekta beach-looken. Innehållet är ofta både vårdande, tillför fukt så att ditt hår inte ska bli torrt och frissigt och skyddar mot UV-strålning.

Det finns många alternativ som är fria från parabener och sulfater, ekologiska eller veganska vilket är bra för både ditt hår och för miljön. Du kan läsa mer om hållbar hårvård här.

Hos oss hittar du saltvattenspray från alla välkända varumärken så som Kevin Murphy, Maroccanoil, Maria Nila, Lanza, REF och många fler så att du lätt ska kunna hitta din favorit.

Så här använder du ditt saltvattenspray

Börja med att torka ditt hår handdukstorrt, ett tips är att torka håret med bomullshandduk och inte en gjord av frotté. Sedan applicerar du ditt värmeskydd om du har tänkt att använda någon form av stylingverktyg. Därefter sprayar du ditt saltvattenspray på håret och kan sedan välja att låta håret självtorka eller föna håret med hårtork, gärna med diffuser.

Har du ett rakt och glansigt hår är denna produkt perfekt eftersom ditt hår kommer få extra textur. Om du har lockigt hår så hjälper saltvattenspray till att framhäva dina lockar och se till att de håller hela dagen.

Produkten i sig sliter inte på håret men efter upprepad användning kan det vara bra att använda en återfuktande produkt som hjälper till att hålla ditt hår mjukt och glansigt.

Saltvattenspray för män

Oavsett om du har kort eller långt hår så finns flera olika saltvattenspray anpassade för dig som vill ha en snygg matt finish på din frisyr. Dessa produkter har en mer maskulin doft

Flera av produkterna är fria från parabener eller veganska. Du hittar produkter från Mr Bear Family, Dapper Dan, Fatboy och många fler här.