Press "Enter" to skip to content

Hårfön – hitta bästa hårfönen

En hårfön, även kallad hårtork, är ett stylingverktyg som snabbt och enkelt ska torka ditt hår men du kan även använda den för att skapa volym, släta ut friss eller förstärka lockarna i ditt lockiga hår.

5 tips på funktioner din hårfön bör ha

Innan du bestämmer dig för vilken hårfön du ska köpa bör du fundera över vilka funktioner du vill att din den ska ha. Vi rekommenderar:

  • Effekt på minst 1600 watt
  • Flera olika värmereglage
  • Möjlighet till kalluft
  • Arbeta joniserande
  • Diffuser, tratt eller andra tillbehör

Till att börja med kan du titta på hur stark motor den ska ha, ju större effekt (watt) desto snabbare kommer den att torka ditt hår. Den bör även ha flera olika värmereglage samt möjlighet till kalluft så att du kan torka ditt hår så skonsamt som möjligt och när håret väl är torrt avslutar du med att blåsa igenom det med kalluft. Din fön bör vara joniserande vilket innebär att den neutraliserar negativt laddade joner för att förebygga statisk elektricitet. Du bör också kolla på vilka tillbehör som medföljer. En diffuser är användbar för dig som har lockigt hår då den fördelar värmen i håret och förstärker dina lockar.

Du bör även räkna in storlek, vikt och sladdlängd när du bestämmer dig för vilken hårfön som är bäst för dig.

Hur använder man en hårfön

All värmestyling sliter på håret och så även att föna håret med hårfön. För att föna håret så skonsamt och effektivt som möjligt så låta ditt hår självtorka lite innan du börjar. Applicera därefter värmeskydd i hela håret och dela sedan upp håret i sektioner som du fönar en efter en.

Resehårför

Om du ofta är på resande fot kan en resehårfön vara din räddare i nöden. Den är ofta liten till storleken och kan vikas ihop vilket gör att den lätt får plats i ditt handbagage. På grund av dess kompakta storlek är det vanligt att dessa små fönar har lägre effekt och färre finesser än en större. Så se en resehårtork som ett komplement till din vanliga.

Här hittar du hårfönar från alla välkända varumärken som Ghd, Björn Axen, OBH Nordica och många fler.