Press "Enter" to skip to content

Plattång – Bäst i Test

En plattång är ett mångsidigt och användbart värmeverktyg som du kan använda till att forma och styla ditt hår samtidigt som du minimerar friss och får ett riktigt mjukt och glansigt hår. Du kan göra ditt hår rakt eller med rätt teknik skapa olika typer av lockar eller vågor. För att få bästa resultat bör du köpa en plattång som är anpassad för ditt just din hårtyp.

Vilken plattång sliter minst på håret

Börja med att bestämma dig för vilken teknologi du vill att din plattång ska ha. Vanligast på marknaden är en med keramiska eller joniska plattor. Fördelen med keramiska plattor är att de har en jämn värme över hela ytan, är skonsamma mot håret, värms upp snabbt och glider lätt över håret. Att en plattång har joniska plattor innebär att det bildas negativa joner när den värms upp. Dessa frigörs och stärker håret inifrån, minskar statisk elektricitet och ger håret näring och glans. Många plattänger kombinerar dessa två teknologier för att skapa en så skonsam produkt som möjligt, som sliter så lite som möjligt på håret, samtidigt som resultatet blir det bästa.

5 tips på funktioner du kommer uppskatta

En bra plattång bör även ha funktioner så som:

  • ställbar temperatur. Du bör inte använda den på högre temperatur än nödvändigt. Idag finns det plattänger som känner av vilken temperatur som passar bäst
  • lång och roterbar sladd
  • snabb uppvärmningstid
  • automatisk avstängningsfunktion
  • hängögla för att lätt kunna hänga upp den när den inte används

Locka håret med plattång

Det finns både breda och smala plattänger. En med breda plattor passar vanligtvis bäst för dig som har långt, tjockt eller lockigt hår medan en med smalare plattor passar bättre för dig med kort och fint hår. Locka håret med plattång görs enklast med lite bredare plattor. Vill du ha en mindre plattång som är lätt att kunna ta med i ditt handbagage så finns det även mindre varianter i resestorlek samt sladdlösa.

Bästa plattången för just ditt hår

Det kan vara svårt att veta vilken som är den bästa plattången. De mest populära kommer från varumärken som GHD, Ga.Ma, Cloud Nine, Babyliss och OBH Nordica. Det finns en i varje prisklass och du avgör vilken du vill investera i. Läs vårt bäst i test så du kan jämföra och hitta den bästa plattången för just ditt hår.