Press "Enter" to skip to content

Silverschampo – tar bort gula toner i ditt hår

Ett bra silverschampo neutraliserar gula toner ur vitt, blont och blekt hår.  Med sitt violetta färgpigment hjälper det dig att på ett skonsamt sätt att återfå en vacker, kall nyans. Även mörka hår kan bära spår av gula pigment men ett sånt här schampo tar bort spåren, vårdar ditt hår och lämnar det glansigt och fylligt.

Vad är silverschampo

Från början användes silverschampo för att personer med grått hår skulle få en jämnare ton i håret. Sedan upptäckte man att det funkade lika bra för blonda och blekta hår som ville ta bort gula toner och idag används det flitigt av både kvinnor och män.

Hur fungerar silverschampo

Ett silverschampo bleker inte håret som många tror utan de blå pigmenten i schampot lägger sig som en hinna runt hårstråt och neutraliserar de gula tonerna i ditt hår och istället får du en snygg, kall nyans. Ju torrare och sprödare hår desto bättre fäster pigmenten och du kommer få ett snabbare resultat.

Så här använder du ditt silverschampo

För att få bästa resultat ska du följa de instruktioner som finns på din produkt då verkningstiden skiljer sig från produkt till produkt. Men generellt rekommenderar vi att du använder ditt silverschampo så här:

  1. Tvätta först ditt hår med ditt vanliga schampo
  2. Applicera försiktigt ditt silverschampo på de partier där du vill neutralisera gula toner, massera inte in produkten som du gör med ditt vanliga schampo utan använda lätta strykingar
  3. Låt verka ca 3 minuter eller enligt instruktion på förpackningen
  4. Skölj noggrant och avsluta med en vårdande produkt

Du kommer troligtvis inte märka någon skillnad efter endast en tvätt, upprepa då behandlingen en till två gånger per vecka men inte mer då silverschampo kan ha en lätt uttorkande effekt även om produkten idag är avsevärt mycket skonsammare mot ditt hår än vad den var tidigare.

Silverschampo för brunt hår

Även bruna hår kan innehålla spår av gula toner och därför har man utvecklat silverschampo för brunt hår eller mörka hår. Du hittar dem här.

Bästa silverschampot

Hos oss hittar du silverschampo från välkända märken som Fanola, Maria Nila, Fudge, Loreal, Milkshake, Björn Axen och många fler.

Billigt silverschampo

  • Milkshake Silvershine

Silverbalsam

För att få en ännu intensivare färg kan du använda ett silverbalsam. Det hjälper även till att återfukta ditt hår samtidigt som det blir mjukt och glansigt. Du hittar dem här.