Press "Enter" to skip to content

Olaplex – behandling i världsklass

Ditt hår är ständigt utsatt för påfrestningar och slitage och därför vill du skydda det så gott du kan. Olaplex är en unik, innovativ och patenterad molekyl som hjälper dig att få ett starkare och friskare hår genom att sammanlänka hårets svavelbindningar. Produkten kan användas i alla typer av kemiska behandlingar. Olaplex skyddas av åtta världspatent och är 100% vegansk och ej testad på djur.

Det finns både produkter som användas endast på frisörsalong (No.1 & 2) och sedan produkter för hemmabruk som du kan använda mellan dina frisörbesök (No.3, 4, 5, 6 & 7).

När ska du använda Olaplex

Du ska använda produkten när du:

  • Färgar ditt hår
  • Bleker ditt hår
  • Permanentar ditt hår
  • Fönar, plattar eller använder annat värmeverktyg på håret
  • Upplever att ditt hår är slitet och skört

Hur ska du använda Olaplex?

Olaplex No.1 Bond Multiplier & No.2 Bond Perfector

Dessa produkter används endast hos din frisör, främst vid kemiska behandlingar där ditt hår ska bli ljusare, t.ex. blekning eller färgning. De förhindrar att ditt hår skadas under behandlingen.

Olaplex No.3 Hair Perfector

Denna produkt innehåller samma molekyl som No.1 & 2 och användas hemma som en kur mellan dina frisörbesök.

Olaplex No.4 Bond Maintence Schampoo & No.5 Bond Maintence Conditioner

Ett schampo & balsam för hemmabruk. Kan användas dagligen utan att skada ditt hår.

Olaplex No.6 Bond Smoother

En styling leave-in creme som skyddar, reparerar, eliminerar friss och återfuktar alla typer av hår, även färgade och kemiskt behandlade hår. Produkten är fri från sulfater, oftalater, parabener och gluten samtidigt som den är vegansk och färgbevarande.

Olaplex No.7 Bonding Oil

En extremt koncentrerad och fjäderlätt hårolja som reparerar ditt hår och ger det otrolig glans, stärker, mjukgör och förbättrar din hårkvalitet. Denna hårolja innehåller även värmeskydd vilket gör den perfekt att använda tillsammans med dina värmeverktyg.

Så här använder du Olaplex No.3 Hair Perfector

  1. Börja med att tvätta ditt hår, gärna med ett djuprengörande schampo så att proteinerna ska kunna tränga in så djupt som möjligt i håret. Finns det silikoner kvar runt hårstråna kan inte Olaplex komma in i hårfibern ordentligt.
  2. Torka ditt hår handdukstorrt.
  3. Applicera en liten mängd Olaplex, börja vid hårbotten och fortsätt ut med längderna. Kamma sedan igenom håret med en bredtandad kam för att produkten ska tränga in ordentligt.
  4. Låt produkten verka i ca 10 minuter, men gärna längre. Ju längre produkten sitta i desto bättre effekt får du. Har du ett mycket skadat hår kan du sova med din kur.
  5. Skölj ur produkten, tvätta med schampo och avsluta med balsam för att återförsluta hårets fjäll som kapslar in ingredienserna från Olaplexbehandlingen. Torka sedan håret torrt med handduk och avsluta med en fuktinpackning.